Maanantaiblogi

Hyvää Uutta Vuotta!

Olen seurannut Maanantaiblogeissa syksyn aikana Elämä pelissä- sarjaa. Uusi vuosi alkoi eilen sarjan loppushow’lla. Ohjelmassa tavattiin viimeistä kertaa viisi valmennettavaa ja heidän valmentajansa ja julkaistiin valmennettavien ja sähköpostivalmennukseen osallistuneiden yli 40 000 suomalaisen uusi v-indeksi ja elinajanodote.

Niin kuin olen jo aikaisemmissa blogeissa todennut, Elämä pelissä- sarjan parasta antia ovat sarjan netti- ja facebook- sivut. Myös valmennettavien seurantadokumentit olivat pääosin mielenkiintoisia. Onneksi valmennettaviksi oli löydetty henkilöitä, jotka osasivat ja halusivat ilmaista tunteitaan. Osin seurantadokumentit olivat koskettavaa katsottavaa. Tämä lisäsi varmasti meidän tv:n ja sähköpostin välityksellä valmennettavien motivaatiota: näki, miten harjoitukset toisilla toimivat.

Ohjelman nettisivuilla julistetaan, että ”Suuri ihmiskoe onnistui” eli valmennukseen osallistuneiden suomalaisten v-indeksi laski ja elinajanodote nousi. Koska valmennuksessa oli mm. painonpudotuksen ja tupakoinnin lopetuksen ohjelma, ja jos edes joku onnistui näissä tavoitteissaan, niin maltillinen puolen vuoden nousu elinajassa lienee ihan realistinen. Myös v-indeksi laski maltillisesti. Jos valmennukseen osallistuneet saivat edes vähän kiinni sarjan pääideasta, että ihminen voi vaikuttaa omiin tunteisiinsa ja siihen, mihin huomionsa kiinnittää, niin laskua on varmasti tapahtunut.

Ohjelmaan osallistuneiden viiden valmennettavan v-indeksin lasku oli huimaa. Heillä oli varmasti ja toivottavasti ikimuistoinen syksy. Valmentajien paneutuminen kahdeksan viikon valmennukseen oli hyvin kokonaisvaltaista ja jos ja kun se tuottaa näin hyviä tuloksia, niin tämän tyyppinen terapeuttinen työ on todella tuloksellista.

Uusi vuosi alkoi siis hyvillä uutisilla. Ihmiset voivat vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Uudenvuoden pieni lupaus voisikin olla, että tänä vuonna huomaan pienetkin kivat asiat elämässä.

Elämä pelissä- sarjan nettisivut