Maanantaiblogi

Onnellisuus - olemista vai tekemistä?

Virpi mietti viime viikon blogissaan lomalle laskeutumista ja lomalla olemista. Kiva loma ja kesä syntyy tietysti myös siitä, että saa olla ja tehdä niin kuin itse haluaa. Oleminen ja tekeminen ovat olleet jo vuosituhansia hyvän  - ja nykyään sanottaisiin kai onnellisen – elämän pohtimisen keskeisisä kysymyksiä. Oma näkemyksemme siitä vaikuttanee myös lomasuunnitelmiimme ja siihen, minkälainen loma on mielestämme onnistunut.

Minulle hyvä loma on ilman muuta kivaa tekemistä. Niinpä päätin tänä kesänä viettää viikon lomastani vapaaehtoisena yleisurheilun EM-kilpailuissa, jotka alkavat huomenna. Idean sain jo 2005, kun  huomasin, että monet kaverini olivat vapaaehtoisina yleisurheilun MM-kisoissa silloin. Päätin, että seuraavissa kisoissa minäkin haluan vapaaehtoiseksi. Onneksi satun asumaan Olympiastadionin kulmilla. Ja yleisurheilu siksi, että harrastin sitä nuorena. Katsomossa on ihanaa hurrata urheilijoille, jotka ovat tehneet paljon työtä hyvien suorituksiensa eteen. Vapaaehtoisena pääsen tietysti kisoihin ilmaiseksi. Ihan  win-win kesälomahommaa!

Niille, jotka velä miettivät, onko oma hyvä kesäloma enemmän tekemistä vai olemista, suosittelen kesäpäivien lukemiseksi Tromssan yliopiston psykologian professorin Joar Vittersonin artikkelia aiheesta.

Hauskaa kesää!