Maanantaiblogi

Laatulehtiä jäsenetuna

Psykologiliiton jäsenillä on ollut mahdollisuus lukea Hogrefe-kustantamon psykologian alan tieteellisiä lehtiä noin kuukauden ajan. Itse tartuin heti tilaisuuteen ja tein ohjeiden mukaan itselleni käyttäjätunnuksen ja salasanan. Se onnistui varsin vaivattomasti ja olen kuukauden aikana selaillut ja lukenut monia kiinnostavia lehtiä. Osa lehdistä on mukavasti saksankielisiä, mutta niitä en vielä ole rohkaistunut lukemaan.

Esimerkiksi European Psychologist- lehden uusin numero on tehty suureksi osaksi suomalaisvoimin. Katariina Salmela-Aro on toisena päätoimittajana koonnut hienon lehden koulun ympärille.

Lehden ensimmäinen artikkeli käsittelee koulukiusaamista. Christina Salmivalli kirjoittaa tiiminsä kanssa KiVa Koulu- ohjelman uusimmista tuloksista. KIVa Koulu – ohjelmalla on pyritty ja onnistuttu vähentämään erityisesti kiusaamisen vahvistamista niin, että kiusaamisen osallistumattomat oppilaat ovat alkaneet aktiivisemmin puuttumaan kiusaamiseen. Lisäksi ohjelma on parantunut kouluviihtymistä ja vähentänyt ahdistuneisuutta ja masentuneisuutta. KiVa Koulun sivuilla on runsaasti materiaalia koulukiusaamisesta suomeksi.

Viimeisessä artikkelissa Katariina Salmela-Aro ja Katja Upadyaya vetävät yhteen uusinta tutkimusta kouluun sitoutumisesta ja opintomenestyksestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista. Kouluun sitoutuminen on yhteydessä parempaan opintomenestykseen ja psyykkiseen hyvinvointiin kaiken ikäisillä koululaisilla. Kouluun sitoutuminen on yhteydessä yös moniin olosuhteisiin liittyviin tekijöihin kuten vanhempien kiinnostukseen, opettajilta saatavaan tukeen ja luokan kannustavaan henkeen.

Kannattaa käyttää uutta jäsenetuaan!