Kirjat

Tarinallisuus on tullut tietokirjoihin jäädäkseen. On aina antoisampaa lukea tietokirjaa, jossa tieteelliset lähdemerkinnät eivät pirsto tekstiä ja jossa on kuivakkaan tutkimustykityksen sijasta runsaasti tarinoita, esimerkkejä ja anekdootteja todellisesta elämästä. Tämä toteutuu hyvin Julia Korkmanin esikoisteoksessa Muistin varassa. Kirjasta on myös ruotsinkielinen versio Minnes makt. Kaksikielisyys varmistaa kätevästi sen, että tieto on helposti saatavissa myös muissa Pohjoismaissa, etenkin Ruotsissa.

Lue lisää

Kirjat

Salaliittoteoriat ovat internetin myötävaikutuksella nousseet esille varjoista ja astuneet julkisen keskustelun pariin. Salaliittoteorioita on ollut aina, mutta ennen internetin aikaa niiden leviäminen ja levittäminen oli rajatumpaa. Internet antaa jokaiselle mahdollisuuden perustaa esimerkiksi vastamedian, jossa ”valtamedian” välittämä ”totuus” on mahdollista kyseenalaistaa. Tämä on muuttanut salaliittoteorioiden muotoa. Jäykän vaihtoehtoisten huhujen levittämisen on korvannut erilaisiin mediaympäristöihin sopeutuva narratiivi.

Lue lisää

Kirjat

Feldman Barrett, Lisa: Seitsemän ja puoli oppia aivoista. Tuuma-kustannus. Psykologian ja neurotieteen tutkijan kolmiaivoteorian kritiikkiä.

Lue lisää