Top News 2020

Kirjat

Klaus Weckroth on pitkästä aikaa kirjoittanut kirjan. Hän on nostanut esille kaikenlaisia ajatuksia ja korostaa sanaa ajatuksia. ”Tämä ei ole mielipidekirja vaan jos mahdollista sen vastakohta ’ajatuspidekirja’: on samantekevää, mitä mieltä minä tai joku muu mistäkin asiasta on – tärkeintä on se, miten se asia voidaan ilmaista ja ajatella parhaalla mahdollisella tavalla.” Kirjoittaja käy läpi vajaassa 40 vuodessa lukemaansa yhteiskuntatieteellistä, psykologista ja muuta kirjallisuutta sekä antaa sen puhua kauttaan niin omin sanoin kuin sitaateinkin.

Lue lisää

Kirjat

Kirjassaan Koukussa – päihitä sitkeät riippuvuudet Judson Brewer pyrkii ratkaisemaan, kuinka riippuvuuksia voidaan estää ja hoitaa. Hän etsii keinoja kahdelta suunnalta, tietoisuustaidoista ja oppimisteorioista. Oppimisteoreettista tietoa, aivokuvantamista ja tietoisen läsnäolon harjoituksia hyödyntäen voidaan edistyä riippuvuuksien hoidossa. Kirjoittaja on lääkäri, joka on perehtynyt riippuvuuksien hoitoon ja niihin liittyvään psykologiseen tutkimukseen. Kirjan tyylilaji on omaelämäkerran ja tietokirjan väliltä. Kirjassa käydään läpi riippuvuuksien biologiaa aivokuvantamisen kautta. Välillä kirjoittaja arvioi omaa elämäänsä ja valintojaan havainnollistaen myös vaikeita hetkiä ja suhdettaan rakkauden eri ulottuvuuksiin. Omakohtaista kokemusta hänellä on meditaatiosta, ja tietoista läsnäoloa hän kuvaa myös buddhalaisen ajattelun ja psykologian kautta.

Lue lisää

Kirjat

Aron, Elaine N.: Erityisherkkä ihminen ja parisuhde. Kohti onnellista rakkaussuhdetta erityisherkän kanssa. Otava. Yhdysvaltalaisen psykologian tohtorin neuvoja toimeen tulemiseksi erityisherkän ihmisen kanssa.

Aron, Elaine N.: Erityisherkkä lapsi. Erityisherkän lapsen kasvatuksen kulmakivet. Otava. Yhdysvaltalaisen psykologian tohtorin opas erityisherkän lapsen kasvattajille.

Lue lisää